Ekologiczna Fasolka Adzuki BIO
Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych i najstarszych
roślin strączkowych w Azji. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Bardzo
prosta w przygotowaniu ze względu na delikatną łupinkę. Jej delikatnie słodko -
orzechowy smak jest prawdziwym i wspaniałym delikatesem nadającym się jako
dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych. Fasolkę adzuki polecamy do past i
pasztetów, do zup i potraw jednogarnkowych.
Sposób przygotowania:
fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na kilka godzin.
Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie z dodatkiem glonu
kombu (ułatwia trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania,
ewentualnie można dodać sos sojowy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 349 kcal (1478 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.60 g
węglowodany - 58.40 g
białko - 21.50 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj pochodzenia: Chiny