Wok to tradycyjne chińskie naczynie w kształcie misy, które służy do szybkiego gotowania, smażenia, duszenia i grillowania w wysokiej temperaturze. Potrawy w nim przygotowane zachowują aromat, cenne składniki i apetyczny wygląd. Wok nadaje się idealnie do chińskich dań z drobno krojonych produktów, szczególnie tych przyrządzonych metodą "stir fry", czyli za pomocą smażenia z ciągłym mieszaniem. Korpus Hot Woka wykonany został ze stali węglowej, natomiast pokryty został specjalnie opracowaną dla woków powłoką nieprzywieralną New Topbon (DuPont). Dzięki niej możesz od dziś jeść zdrowiej. Powłoka ta wymaga znacznie mniej oleju do smażenia niż sugerują przepisy kulinarne. Hot Woki przystosowane są do kuchenek gazowych oraz elektrycznych kuchenek nieindukcyjnych. Płaskie dno woków zapewnia ich stabilne ustawienie na płytach ceramicznych. Dodatkowe informacje chińska tradycja zdrowego gotowania grubość ścianki 1.4 mm średnica 31 cm solidna, drewniana rękojeść konieczność używania narzędzi do powłoki non-stick nie nadaje się do mycia w zmywarkach