Wyhodowane we własnym domu kiełki to doskonały zdrowy i naturalny dodatek do kanapek i sałatek. Najlepiej smakują razem z twarogiem, a także pomidorami. Kiełki są jędrne i spreżyste, co sprawia, że jedzenie ich jest przyjemnością. Zawierają 45%-owy kwas linolowy, który pomocny jest przy dolegliwościach pęcherza, dlatego też powinny być spożywane przez mężczyzn.
Masa netto: 50g
STOSOWANIE:
Talerz wyłożyć watą lub gazą, wysypać na nią warstwę nasion, a następnie zalać letnią wodą, by wata lub gaza były mocno zwilżone. Postawić w ciepłym, zacienionym miejscu. Watę lub gazę podlewać wodą w razie potrzeby, by utrzymać stały poziom wilgoci. Gotowe do spożycia kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Przy nasionach dyni, kiełki ścinamy przed spożyciem.
SKŁAD:
Nasiona na kiełki dyni 100%.