Czerowony ryż powinien urozmaicać naszą dietę, zawiera mnóstwo witamin I minerałów (A, B, D, E, K oraz cynk, magnez, wapń, potas I żelazo).
Dzięki dużej zawartości błonnika, reguluje pracę układu pokarmowego.
Badania wykazują przeciwnowotworowe badanie czerwonego ryżu i obniżenie ryzyka chorób serca, układu krążenia, a także działanie przeciwmiażdżycowe.
Redukuje zatrucia, bóle głowy i gorączkę, a także korzystnie wpływa na układ odpornościowy. Reguluje poziom cukru we krwi i obniża poziom cholesterolu.
Jedzenie czerwonego ryżu sprzyja odchudzaniu, substancje w nim zawarte zmniejszają gromadzenie lipidów w komórkach.
Sposób przygotowania:
Odmierzoną ilość ryżu wsypujemy do wrzącej wody i gotujemy przez około 35 minut.
Skład: Ryż czerwony * (*z kontrolowanych upraw)
Polecamy również inne produkty ryżowe:
https://www.magiczne-indie.pl/index.php?orderby=position&controller=search&orderway=desc&n=100&search_query=ryż