Naturalna Witamina E (tokofenol)
Jest silnym antyoksydantem. Jej aktywność biologiczna jest 2 x większa niż jej syntetyczny odpowiednik. Zaliczana jest do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, jest głównym przeciwutleniaczem występującym w komórkach.Każdego dnia narażeni jesteśmy na wpływ wolnych rodników, niszczących nasze komórki. To działanie wzmacniane jest poprzez czynniki środowiskowe, takie jak: smog, dym papierosowy, promieniowanie UV oraz niezdrowe pożywienie. Witamina E to potężny antyoksydant, wspierający prawidłowe funkcjonowanie komórek.
Witamina E, należąca do grupy substancji rozpuszczalnych w tłuszczach, pozytywnie wpływa na procesy fizjologiczne. Odgrywa ważną rolę w ochronie wielo nienasyconych kwasów tłuszczowych przed wolnymi rodnikami, tak więc pomaga zachować prawidłowe funkcje komórek. Może być pomocna w okresie rekonwalescencji po przebytej chorobie, gdyż przyspiesza regenerację komórek. Pozytywnie wpływa na układ nerwowy oraz funkcje seksualne.Stałe przyjmowanie witaminy E wspomaga układ odpornościowy. Kulturyści oraz sportowcy często zwiększają jej podaż, ponieważ wspiera ona prawidłowy rozwój mięśni, ich wytrzymałość oraz opóźnia ich zmęczenie. Ponadto, witamina E korzystnie wpływa na wykorzystanie wielu innych witamin (np. witamin K i A) oraz pierwiastków śladowych (np. selenu). Jej naturalnymi źródłami są kiełki pszenicy, margaryna, żółtko jajka oraz rośliny strączkowe. Witamina E naturalnego pochodzenia może być ?przechowywana? w tkankach organizmu o wiele dłużej, niż w postaci syntetycznej.Skład :Witamina E....100mgSposób użycia:1 kapsułka po posiłku