Podczas produkcji oleju Rapso stosuje się tylko wybrane gatunki rzepaku pochodzące z pól Austrii. Uprawa rzepaku odbywa się w ekologicznych, kontrolowanych gospodarstwach rolnych. Produkt naturalny dla odżywiających się świadomie. Rzepak jest poddawany delikatnemu tłoczeniu, ale bez ekstrakcji.Uszlachetnienie następuje w naturalny, fizyczny sposób - bez dodawania środków chemicznych. Rapso jest olejem jadalnym bez cholesterolu.Zawiera ok. 60% (+/- 2%) prostych nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwasów olejowych). Ponad 30% złożonych nienasyconych kwasów tłuszczowych (np. kwas linolowy) zawartych w Rapso jest wartych polecenia ze względów żywieniowych.Uniwersalny olej jadalny do stosowania w nowoczesnej kuchni. Do chrupkich sałatek, do gotowania, duszenia, pieczenia i smażenia frytek. Szklana butelka chroniąca zawartość przed światłem zapewnia wysoką jakość produktu i jest przyjazna dla środowiska.