BIO Mąka kokosowa
nie zawiera glutenunie zawiera laktozyuboga w węglowodanybogata w błonnik pokarmowy
Kraj Pochodzenia: SRI LANKA
BIO mąka kokosowa jest całkowicie naturalna i nie jest wybielana.Idealna do zrównoważonego, dostarczającego energii odżywiana oraz do doprawiania dań gotowanych i pieczonych. Uczyńcie Państwo swoje ulubione potrawy jeszcze smaczniejszymi, używając naszej BIO mąki kokosowej o świeżym aromacie i lekkiej słodyczy!Wysokowartościowa mąka kokosowa nadaje tropikalnego posmaku wypiekom, zupom i deserom. Ponieważ zawiera ona nadzwyczaj dużo błonnika pokarmowego, wiele białka, a jednocześnie mało węglowodanów, nadaje się perfekcyjnie do witalnego odżywiania. Jeszcze jedna zaleta: jest wolna od glutenu, tak że również alergicy mogą rozkoszować się ?kremowym złotem?. Do naszej mąki używamy tylko dojrzałych BIO orzechów kokosowych, które, co gwarantujemy, przerabiane są w ciągu trzech dni od momentu zbioru. Odtłuszczony miąższ owocowy suszymy delikatnie w temperaturze poniżej 40°C i drobno go mielimy. Tak powstaje całkowicie naturalny produkt o jakości Premium i aromacie tropikalnego słońca!
Wskazówki do stosowania
zastąpcie Państwo w trakcie gotowania lub pieczenia do 20% mąki BIO mąką kokosowąuszlachetniajcie musli, jogurt lub desery BIO mąką kokosowąnadajcie Państwo swojemu szejkowi mlecznemu, smoothie lub lassi egzotycznego posmaku, dodając jedną łyżkę BIO mąki kokosowej