Drogocenne właściwości owoców żurawiny znano i ceniono już od wieków.
Dzisiejsze badania naukowe w pełni potwierdzają
cenne dla naszego zdrowia właściwości żurawiny. Naturalny sok z żurawin
zawiera bogactwo bioflawonoidów, naturalnych antyoksydantów, podobnych do tych
występujących w czerwonym winie, które pomagają w walce ze szkodliwymi
czynnikami środowiska i procesami starzenia się organizmu.
Naturalny 100 % sok z żurawin otrzymywany
jest poprzez bezpośrednie wyciskanie z owoców żurawiny, co zapewnia zachowanie
aktywności biologicznej jego najcenniejszych składników: polifenoli, witamin,
kwasów organicznych i mikroelementów. Nie zawiera barwników, konserwantów i
dodatku cukru. Ze względu na swój unikalny skład sok z żurawin jest doskonałym
składnikiem codziennej diety. Sok można pić rozcieńczony wodą lub innym sokiem
owocowym i dosłodzić miodem.
SKŁAD:
100 % sok z owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon), bez dodatku
cukru, bez konserwantów, pasteryzowany.
Wartość energetyczna w 100 ml soku: 28 kcal / 119 kJ.
Wartość odżywcza w 100 ml: białko - 0.01g, tłuszcze - 0 g, węglowodany - 7 g,
błonnik - 0,03 g, witamina C - 6,42 mg (10,7 %*), witamina A - 94,2 µg (12 %*).
* % dziennego zalecanego spożycia.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w
lodówce, nie dłużej niż 7 dni.