MacaVita - maca + quinoa + soja 280 g - wskazana dla
osób prowadzących aktywny tryb życia
naturalne źródło białka
zalecana w stanach osłabienia i rekonwalescencji
wskazana dla osób prowadzących aktywny tryb życia
doskonałe uzupełnienie diety wegetariańskiej
Suplement diety MacaVita stanowi
oryginalną kompozycję przetworów trzech roślin (maca, quinoa, soja),
charakteryzujących się wysoką ponad 60% zawartością białek oraz premiksu
witaminowego i składników fizjologicznie wspomagających (kreatyna i L-karnityna).
Składniki pochodzące z andyjskich roślin maca i quinoa zawierają nie tylko
niezbędne aminokwasy, ale także NNKT czyli niezbędne nienasycone kwasy
tłuszczowe (w tym kwas linolowy, używany przez organizm do biosyntezy i
korzystnie wpływający na prawidłowy poziom cholesterolu) oraz liczne makro- i mikroelementy.
Rośliny te wykazują cechy adaptogenne, tzn. dostosowują swoje działanie na
organizm ludzki do indywidualnych potrzeb tego organizmu oraz pomagają w
przywróceniu jego równowagi (homeostazy).
Izolat białka sojowego uznawany jest za jedno z najlepiej
przyswajalnych przez organizm ludzki białek w przyrodzie. Dodatkowo zwiększa on
(dzięki flawonoidom) obronę antyoksydacyjną organizmu.
Składniki fizjologicznie wspomagające to kreatyna i L-karnityna. Cenne uzupełnienie stanowi kompleks
witaminowy, zawierający odpowiedzialny za prawidłowość procesów metabolicznych
zestaw "B complex", a także zapobiegające procesom starzenia
witaminy C i E.
Tak dobrany skład preparatu sprawia, iż posiada on wysokie właściwości
energetyzujące i witalizujące organizm ludzki.
Sposób użycia Maca Vita:
1-2 czubate łyżki stołowe (około 10-20 g) zmieszać z produktem mlecznym i wypić
po głównym posiłku. Preparat nie może stanowić substytutu zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji. Chronić przed dziećmi.