Spirulina, którą Państwu oferujemy jest hodowana przez nas w
specjalnych wysoko zmineralizowanych wodach w chińskich jeziorach. Duże
wymagania, jakie stawiamy środowisku, w którym hodowana jest alga sprawiają, że
nasze Spiruletki są najwyższej jakości. Każda Spiruletka to bogate źródło
białka, witamin i minerałów, a także niezbędnych nam nienasyconych kwasów
tłuszczowych.
Właściwości spiruliny
Za to jest szczególnie bogata w cenne, niezbędne do życia aminokwasy (składniki
białka). Za główne źródło białka czy też aminokwasów uchodzą mięso, ryby, drób i
produkty mleczne. Jednakże spirulina przewyższa je niemal trzykrotnie pod
względem zawartości tych substancji, ponieważ składa się - choć to niewiarygodne
- aż w 65% z białka.
Głównym budulcem organizmu ludzkiego jest białko. Nasz organizm potrzebuje go do
budowy komórek, wytwarzania hormonów, enzymów i przeciwciał. Za podstawowe
źródła białka uchodzą powszechnie mięso, ryby, jajka i produkty mleczne.
Spirulina zawiera aż 65% białka z swojej budowie! A co najważniejsze, w
przeciwieństwie do produktów mięsnych i nabiału, alga ta nie wykazuje żadnych
obciążających organizm efektów ubocznych.
Swoją intensywną, niebiesko – zieloną barwę spirulina zawdzięcza dużej
zawartości chlorofilu, który ma bardzo korzystny wpływ na procesy krwiotwórcze i
florę przewodu pokarmowego. Inny barwnik to fitocyjanina, która wpływa
korzystnie na szpik kostny.
Trzeci istotny barwnik, który możemy tu znaleźć to beta-karoten, którego w Spirulinie jest ponad 10 razy więcej niż w marchwi!
Sprawne funkcjonowanie organizmu wymaga, by w pokarmach znajdowały się określone
kwasy tłuszczowe, szczególnie te nienasycone, których organizm nie jest w stanie
sam wytwarzać. Należą do nich kwasy linolowy i linolenowy. Ich udział w
Spirulinie waha się od 12 do 14 mg na każdy gram.
Pozostałe witaminy zawarte w Spirulinie to: B12, B1, B2, niacyna, kwas foliowy,
kwas pantotenowy, biotyna, witamina E.
Przekonajcie się Państwo sami o sile spiruliny!
Opakowanie: 1000 tabletek spiruliny