Glucoline w 100% naturalny i bezpieczny sposób
na pozbycie się zbędnych kilogramów.
Glucomann główny składnik preparatu znacznie ogranicza apetyt.
Minimalna dzienna dawka to 3 g, a zalecana dzienna dawka preparatu Glucoline
dostarcza 3,6 g glucomannanu dziennie. Glucomannan został zaopiniowany
pozytywnie przez EFSSA ( Europejskie Władze do Spraw Bezpieczeństwa Żywności)
jako składnika rzeczywiście wpływającego na obniżenie wagi ciała. Pozostałe
składniki GLUCOLINE działają synergicznie - mają na celu wzmocnienie oraz
utrwalenie działania preparatu.
Ocet jabłkowy - jest wykorzystywany w
naturoterapii od tysięcy lat. Ocet jabłkowy przyspiesza trawienie, pobudza
wydzielanie soków żołądkowych oraz syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i
pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenia wagi
ciała.
Ekstrakt z Gruszki Balsamicznej ( Momordica charantia
)- aktywuje enzym AMPK (kinazę białkową zależną od AMP). Ten
trójpodjednostkowy enzym pełni ważną rolę podczas metabolizmu komórkowego.
Wpływa głównie na procesy energetyczne zachodzące w komórce. Pod wpływem jej
aktywacji (podczas zwiększonego stężenia AMP) szlaki anaboliczne kwasów
tłuszczowych czy białek zostają wyłączone, a szlaki kataboliczne zostają
zaktywowane (glikoliza, oksydacja kwasów tłuszczowych). Wpływa on na zmiany w
metabolizmie komórki, m.in. pobieranie glukozy. Jest czujnikiem kontrolującym
zasoby energetyczne.
Ekstrakt z Papai ( Carica papaya ) (PAPAINA).
Papaina to enzym trawienny wstępnie trawiący białka. . Jest to substancja
podobna do ludzkiej pepsyny. Uczestniczy w rozkładzie białek (szczególnie
pochodzenia zwierzęcego). Łańcuch papainy zbudowany jest z 212 reszt
aminokwasowych i swą budową przypomina insulinę. Do osiągnięcia pełni aktywności
enzymatycznej papaina musi mieć wolną grupę - SH i lekko kwaśne środowisko (ocet
jabłkowy). Papaina trawi białka strukturalne pasożytów obecnych w przewodzie
pokarmowym do albuminoz i peptonów.
Xylitol -substancja słodząca, jest powoli
przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, wskutek czego posiada
ponad 14-krotnie niższy indeks glikemiczny od cukru. Dzięki temu jest bardzo
bezpieczny dla diabetyków. Utrzymuje niski poziom insuliny, sprzyja rozwojowi
przyjaznej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, sprzyja mineralizacji kości i
zębów przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia.
Stosowanie Glucoline
jedną miarkę (ok. 3 g) preparatu należy rozprowadzić w 1
do 2 szklanek wody energicznie mieszając. Wypić bezpośrednio po
przygotowaniu gdyż błonnik szybko pęcznieje i gęstnieje. Stosować 3 razy
dziennie na minimum 15 minut przed posiłkiem . Należy pamiętać o tym aby
przygotować od razu tylko około połowy dotychczasowej ilości posiłku .
Całkowicie powinno wystarczyć aby odczuć całkowitą sytość.
Na początku mogą wystąpić wzmożone ruchy jelit i wiatry
, które powinny ustąpić po kilku dniach.
Należy pamiętać - 2 litry płynów dziennie to minimum, najlepiej wody.