Inulina jest naturalnym prebiotykiem, lekko słodkawym
węglowodanem, pozyskiwana z korzenia cykorii, który spożywany regularnie pomaga
kontrolować wagę ciała i wyrównywać poziom błonnika w codziennej diecie.
Podobnie jak inne probiotyki stanowi doskonałą pożywkę dla pożytecznych
bakterii jelitowych, wpływając w ten sposób aktywnie na florę jelitową.
W 20 g produktu pn. Inulina znajduje się 17,8 g
błonnika
Inulina:
zapewnia uczucie sytości
pomaga zredukować kaloryczność
jest probiotykiem, aktywującym florę jelitową
korzystnie wpływa na pracę jelit
Spożywać 1-2 łyżki stołowe Inuliny dziennie (10-20 g) podzielone w ciągu
całego dnia, np. dodając do soków owocowych, koktajli mlecznych, jogurtu,
twarożku lub muesli.Ponadto przyjmować należy wystarczające ilości płynówZawartość: 250 g