Morele, znane u nas głównie jako składnik konfitur czy kompotów, są dobre dla
naszego organizmu nie tylko pod postacią smacznych owoców, ale też bogatych w
magnez i związki mineralne pestek.
Charakterystyczny gorzki smak pestek spowodowany jest wysoką zawartością
witaminy B17, znanej w literaturze fachowej jako amigdalina.
Pestki moreli jakie oferujemy, pochodzą z upraw na których nie używa się
herbicydów, pestycydów, ani chemicznych wspomagaczy potęgujących plony. Nasz
pełnowartościowy produkt nie jest genetycznie modyfikowany.
Stosowanie
2 pestki dziennie (zawiera kwas pruski pochodzenia naturalnego)
UWAGA!
Kwas cyjanowodorowy może prowadzić do zatruć. Zalecana przez Unię Europejską
dzienna dopuszczalna ilość pestek moreli, które można spożyć bezpiecznie dla
zdrowia, wynosi dwie sztuki. Produkt należy przechowywać w miejscach
niedostępnych dla dzieci.
Waga netto: 250g
Skład: 100% pestki moreli jądra gorzkie