Goji
to roślina uprawiana w południowej części Azji. Naturalny sok z owoców goji
jest źródłem witaminy C, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu
odpornościowego oraz nerwowego, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia
i znużenia oraz chroni komórki przed stresem oksydacyjnym.
Zastosowanie: sok z owoców goji poleca się w celu uzupełnienia diety w witaminę
C.
Zalecane spożycie: dzieci powyżej 3-go roku życia: 25 ml, dorośli: 50
ml soku dziennie. Sok można pić rozcieńczony wodą lub innym sokiem owocowym. Nie
należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety
nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i
prowadzenia zdrowego trybu życia.
Dzienna porcja dla dzieci (25 ml) zawiera 13 mg (16% zalecanego dziennego
spożycia) witaminy C.
Dzienna porcja dla dorosłych (50 ml) zawiera 26 mg (32% zalecanego dziennego
spożycia) witaminy C.
Skład: sok z owoców goji (Lycium barbarum) 99,9%, sorbinian potasu
(substancja konserwująca).
Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, w suchym i ciemnym
miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 30 dni. Przechowywać
w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Opakowanie: butelka szklana 490 ml