Certyfikowana organiczna oliwa z oliwek pierwszego tłoczenia.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek uzyskana bezpośrednio z oliwek wyłącznie
za pomocą środków mechanicznych.
100% Włoska IT BIO 006
Założona w 1909 przez Oranzo Brogna firma Oleificio Gabro jest właścicielem
około 20 000 drzew oliwnych ( niektóre liczą sobie ponad 300 lat) kultywowanych
we Włoskiej Calabrii u podnóża masywu Polina. Z owoców tych drzew wytwarza
we własnej olejarni stosując zasadę "uprawa -zbiór-przetwórstwo" wyłącznie oliwy
ekologiczne. Metody upraw stosowane przez Gabro są w pełni zgodne z normami
obowiązującymi dla upraw organicznych. Certyfikowana (numerowane butelki) Oliwa
Organiczna Gabro ma jasny złocisto-zielony kolor, aromat zielonych oliwek,
wspaniałą lepką konsystencję i delikatny pieprzowy posmak. Poprzez tradycyjne
metody uprawy i wytwórstwa Gabro utrzymuje specjalny związek produktu z Naturą i
jej zasobami .
Natura i tradycja - oliwa ekologiczna Extra Vergine marki GABRO. Coś dla
smakoszy ceniących zdrową żywność wytwarzaną metodami naturalnymi. Zalet
produktów ekologicznych nie trzeba wyliczać, znane są wszystkim smakoszom.
Wszelkie dania przyrządzone z oliwą GABRO będą z pewnością wyjątkowe
Najwyższej klasy certyfikowana oliwa z oliwek extra vergine w numerowanych
butelkach jak dobre wino .
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 3300 kJ / 800 kcal
Białko 0 g
Węglowodany 0 g
Tłuszcze 93 g
Kraj pochodzenia: Włochy
Opakowanie : butelka szklana 500 ml