Sok z rabarbaru
posiada różową barwę oraz charakterystyczny dla tego warzywa lekko kwaśny
smak. Sok warto pić zarówno w okresie letnim jako doskonały składnik
orzeźwiających napojów i koktajli, jak i w okresie jesienno-zimowym oraz w
okresie przesilenia wiosennego.
Skład: 100% sok z rabarbaru (Rheum rhaponticum).
Wartość odżywcza 100 ml soku:
wartość energetyczna (energia) 34kJ/ 8 kcal,
białko 0,6 g,
węglowodany 1,3 g, w tym cukry 0,0 g,
tłuszcz 0,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g,
błonnik pokarmowy 0,0 g,
sód 0,0 g.
Przechowywanie : przechowywać w temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać
w lodówce, nie dłużej niż 3 tygodnie.
Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.
Opakowanie : butelka szklana
Pojemność: 490 ml