Olej z pestek winogron
otrzymywany jest z nasion winogron dojrzewających w ciepłym klimacie Włoch.
Jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem właściwość zachowywania
naturalnego smaku potraw na nim smażonych. W diecie śródziemnomorskiej jest
powszechnie stosowany do sałatek, sosów, a także do smażenia i duszenia.
Olej ten bogaty jest w wit. E (zwaną witaminą młodości) oraz zawiera dużo
kwasu linolowego. niezbędnego w profilaktyce utrzymania prawidłowego poziomu
cholesterolu.
Skład:
Wartość energetyczna w 100ml: 3767 kJ / 899 kcal;
tłuszcze - 92g;
w tym:
nasycone: 10,1g;
jednonasycone: 17,5g;
wielonasycone: 64,4g.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Opakowanie: butelka szklana
Pojemność: 500 ml.
Kraj pochodzenia: Włochy.