Olej z orzechów włoskich
zimno tłoczony jest jednym z najcenniejszych olejów roślinnych świata.
Charakteryzuje się niezrównanymi walorami zdrowotnymi. Duża ilość fosforu
doskonale wpływa na pracę mózgu, pobudza umysł i usprawnia intelekt. Polecany
jest szczególnie kobietom w ciąży, matkom karmiącym oraz dzieciom w wieku
przedszkolnym i szkolnym.
Olej z orzechów włoskich tłoczony na zimno charakteryzuje się bogatym lekko
gorzkawym smakiem poszukiwanym przez smakoszy. Jego delikatny, orzechowy aromat
sprawia, iż jest doskonałym dodatkiem do naleśników, racuchów, ciast drożdżowych
i keksów.
Zastosowanie:
Podawać bezpośrednio na łyżeczce lub stosować jako dodatek do surówek,
sałatek i deserów owocowych, deserów lodowych, śmietankowych, czekoladowych, do
ryżu z owocami. Można polać nim budyń, naleśniki, racuchy, ciasta drożdżowe i
keksy.
Uwaga: może wytrącić się naturalny osad. Stosować wyłącznie na zimno.
Opakowanie: szklana butelka
Pojemność: 250 ml