Olej kokosowy Extra Virgin Bio
doskonały do pieczenia, smażenia (owoców morza) i smarowania
ma działanie "chłodzące" i uspokajające
tłoczony na zimno
o wyczuwalnym aromacie kokosa
olej z pierwszego tłoczenia
Olej kokosowy zawiera w swoim składzie naturalne antyutleniacze które
spowalniają procesy starzeniowe skóry, dzięki czemu spożywanie oleju w celach
leczniczych powoduje iż nasza skóra dłużej pozostaje jędrna i elastyczna.
Olej kokosowy posiada wysoką przyswajalność kwasów zawartych w tym produkcie
żywnościowym, zapewniają odpowiedni poziom tłuszczy osobom które z powodu
choroby maja problemy z absorbcją tłuszczy ich transportem i trawieniem, w
chorobie Crohna – Leśniowskiego. Olej ten jest bogaty w witaminy ADE i K, w wapń
i magnez.
W celach prozdrowotnych można przyjmować olej kokosowy na zimno w proporcjach 3
– 4 łyżek dziennie, np. podczas posiłków po łyżeczce w trakcie jedzenia.
Skład: olej z miąższu kokosa
*produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem kontroli
ECOCERT F-32600