Fasolka Mung BIO
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków
fasoli. Niezwykle pożywna, jest doskonałym źródłem białka roślinnego.
Sposób przygotowania:
fasolę należy moczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin, następnie ugotować z
dodatkiem glonu kombu w świeżej, nie osolonej wodzie. Tak ugotowana smakuje
najlepiej z warzywami i kaszami, także jako dodatek do zup lub w postaci kiełków
np. do sałatek.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 312 kcal (1317 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.30 g
węglowodany - 43.60 g
białko - 23.60 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj pochodzenia: Chiny