Ekologiczna Soja BIO 400 g
Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich.
Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw
warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek, a także pod postacią kiełków.
Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno soi zawiera
wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.
Sposób przygotowania:
zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 180 g soi
(uprzednio namoczonej co najmniej 8 godzin). Gotować ok. 60 min.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 436 kcal (1826 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 20.00 g
węglowodany - 22.00 g
białko - 40.00 g
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: soję. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i
inne orzechy, sezam oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na
konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww.
alergeny.
Kraj pochodzenia: Chiny