Ekologiczny Mix Strączkowych BIO
Mix roślin strączkowych to oryginalna mieszanka ekologicznych ziaren
strączkowych. Jest bardzo wartościowym produktem kulinarnym, powoduje, że
potrawy są kolorowe i różnorodne w swoim składzie. Polecamy do zup lub dań
jednogarnkowych (doskonały z warzywami), pasztetów i past.
Sposób przygotowania:
mix strączkowych należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co
najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej
wodzie, z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Solimy dopiero pod koniec
gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Skład:
ciecierzyca (23%), fasolka Pinto, fasolka biała, fasolka czarna, soczewica
zielona, soczewica zielona (mała), fasolka Kidney, soczewica czerwona (składniki
ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 319 kcal (1344 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.00 g
węglowodany - 43.00 g
białko - 24.00 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.