Ekologiczny Groch Zielony Połówki BIO
Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych,
jest źródłem pełnowartościowego i bardzo dobrze przyswajalnego białka. Świetnie
nadaje sie do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów, także w
połączeniu z warzywami i zbożami oraz jako dodatek do dań obiadowych czy zup.
Sposób przygotowania:
groch zielony połówki należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na
kilka godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie, z
dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Groch solimy dopiero pod koniec
gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 302 kcal (1274 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.40 g
węglowodany - 41.20 g
białko - 22.90 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj pochodzenia: Kanada