Ekologiczne Płatki Jaglane BIO
Ekologiczne płatki jaglane uzyskuje się z gniecionych ziaren prosa. Płatki
jaglane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z
dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
Sposób przygotowania:
zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60 g płatków, gotować na
wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 361 kcal (1525 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 3.90 g
węglowodany - 68.80 g
białko - 10.60 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone Ameryki