Ekologiczne Płatki Orkiszowe BIO
Ekologiczne płatki orkiszowe z pełnego przemiału to gniecione ziarna orkiszu.
Płatki orkiszowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej
smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
Sposób przygotowania:
zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60 g płatków, gotować na
wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 352 kcal (1486 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 3.00 g
węglowodany - 63.00 g
białko - 12.00 g
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: gluten. Może także zawierać inne alergeny: orzeszki
ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (w tym laktozę) ze względu na
konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww.
alergeny.
Kraj pochodzenia: Niemcy