Ekologiczne płatki gryczane BIO
Ekologiczne płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki.
Charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami jak kasza gryczana. Można
je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami. Polecane jako dodatek do potraw
mięsnych, np. kotletów lub do zup, a także do muesli i deserów. Z płatków
gryczanych można również upiec chleb gryczany.
Sposób przygotowania:
zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60 g płatków, gotować na
wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 343 kcal (1454 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.70 g
węglowodany - 71.00 g
białko - 9.10
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj pochodzenia: Niemcy