Ekologiczna Kasza Gryczana Niepalona BIO
Ekologiczna kasza gryczana niepalona, otrzymana z obłuszczonego ziarna gryki,
należy do jednej z najbardziej odżywczych kasz. Najczęściej stosowana jako
dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów, kotletów i past do chleba, a
także jako składnik obiadów, okraszona duszoną cebulką w połączeniu np. z
warzywami czy gulaszem. Świetnie nadaje się do zapiekanek kaszowo-warzywnych,
jako nadzienie do pierogów i naleśników z pełnoziarnistej mąki.
Sposób przygotowania:
zagotować 300ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 125g kaszy i dodać
łyżeczkę oleju. Gotować na małym ogniu ok. 20min.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 377 kcal (1596 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 3.60 g
węglowodany - 71.00 g
białko - 13.40 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj pochodzenia: Polska