Quinoa Biała (Komosa Ryżowa) BIO
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem
zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik
zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Sposób przygotowania:
zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie
zagotować 500 ml wody, wsypać 180 g komosy i gotować ok. 25 min. Posolić pod
koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 357 kcal (1506 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 5.00 g
węglowodany - 60.80 g
białko - 13.80 g
Informacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie,
w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Kraj Pochodzenia: Boliwia