Migdały ekologiczne BIO
Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od
najmłodszych lat. Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy, ale
także jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej
owsianki oraz likierów i nalewek owocowych. Z ekologicznych migdałów można
samodzielnie przyrządzić mleczko migdałowe np. dla niemowląt lub zmielić na
mączkę jako dodatek do kleików i ciast (w tym celu należy usunąć skórkę).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 610 kcal (2519 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 54.10 g
węglowodany - 5.40 g
białko - 18.70 g
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: orzechy. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki
ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na
konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww.
alergeny.
Kraj pochodzenia: Hiszpania