Kakao Bio
Wykorzystywany jest jako składnik wyrobów cukierniczych m.in. czekolady,
ciast, napojów, polew czekoladowych oraz innych
Kakao jest przedmiotem obrotu zgodnie z normami Fairtrade.
Fairtrade oznacza bardziej uczciwe warunki handlu i możliwości dla producentów w
krajach rozwijających się do inwestowania w ich działalność i społeczność na
rzecz rozwoju zrównoważonego.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1613 kJ / 389 kcal;
Tłuszcz: 21,00 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,20 g;
Węglowodany: 12,40 g;
w tym cukry: 0,30 g;
Błonnik: 30,80 g;
Białko: 22,30 g;
Sól: 0,10 g
Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki
kakao w proszku*, regulator kwasowości: węglan potasu (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
Kraj producenta: Niemcy
Certyfikat bio: jest
Certyfikaty inne: FAIR TRADE