AkuBar to smaczne batony, które stanowią idealne uzupełnienie codziennej diety, a nawet mogą zastępować pojedynczy posiłek w ciągu dnia. Ich unikatowy skład poza zapewnianiem uczucia sytości przyczynia się do poprawy stanu organizmu i do równoważenia diety. Batony AkuBar zawsze dobrze jest mieć pod ręką.
AkuBar Protein
Znakomity baton proteinowy o smaku czarnej porzeczki z żurawiną w polewie jogurtowej. Jest wysokiej jakości źródłem istotnych dla metabolizmu białek roślinnych oraz witamin C, B i E. Ich zrównoważona kombinacja zapewnia stopniowe wchłanianie i optymalne wykorzystanie zawartych w batonie pozostałych składników odżywczych, dzięki czemu baton zapewni uczucie sytości na długi czas.
Dla kogo jest przeznaczony? Przeznaczony dosłownie dla wszystkich, w szczególności dla sportowców i osób aktywnych fizycznie - jest idealny dla uzupełnienia energii i regeneracji mięśni.
Składniki AkuBar:
Białka (proteiny) - Są podstawowym budulcem nie tylko układu mięśniowo-szkieletowego, ale praktycznie wszystkich części ciała. - Są niezbędne dla odżywiania i wzrostu mięśni, ścięgien, skóry i kości. Są ważne w celu ochrony masy mięśniowej przed uszkodzeniami – np. w trakcie uprawiania sportu. - Odgrywają one dużą rolę w spalaniu tłuszczu i redukcji masy ciała. - Są niezbędne w żywieniu człowieka. Białko nie jest wytwarzane przez organizm, stąd konieczność regularnego uzupełniania diety. | |
Witaminy C, B, E - Witamina C jest niezbędna do produkcji kolagenu. Utrzymuje w zdrowiu tkanki, więzadła, ścięgna i tkankę chrzęstnej. - Witamina C znacząco wspomaga system immunologiczny i przyspiesza gojenie ran. - Witaminy z grupy B są rozpuszczalną w wodzie grupą witamin niezbędnych do prawidłowego przebiegu funkcji metabolicznych. Nie są magazynowane w organizmie, dlatego konieczne jest dostarczanie ich w codziennej diecie. - Witaminy z grupy B mają istotny wpływ na jakość skóry, włosów i paznokci. - Witamina E jest najważniejszym rozpuszczalnym w tłuszczach antyoksydantem. Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym i działaniem wolnych rodników, przyczynia się do spowolnienia procesu starzenia się i wspomaga profilaktykę nowotworową. - Witamina E wspomaga serce, naczynia krwionośne, obieg krwi, układ nerwowy i funkcje mózgu. |
Dr Jaromir Bertlik
"Soja stanowi pełnowartościowe źródło białka, mogące z całą pewnością równać się ze źródłami białka innego pochodzenia. Ma ponadto nad nimi tę przewagę, iż posiada profilaktyczne oddziaływanie na zdrowie i dostarcza organizmowi kompleksowego spektrum aminokwasów. Podsumowując wszystkie właściwości soi – jej spożywanie jest maksymalnie efektywne zarówno dla zdrowia, jak i utrzymania kondycji oraz zwiększenia wydajności i sprawności fizycznej. Właśnie dlatego sojowy AkuBar Protein stał się kolejnym członkiem Alveo Family.”
POBIERZ PLIK I ZAPOZNAJ SIĘ Z PEŁNYM SKŁADEM