Fondue karuzela emaliowane 28 elementów
Starannie i estetycznie wykonany zestaw z bardzo dobrych jakościowo materiałów: ceramiki i chromowanej stali nierdzewnej.
Nazwa Fondue pochodzi z języka francuskiego-"fondre" (roztapiać), natomiast samo Fondue wywodzi się z kuchni szwajcarskiej i powili staje na wielu polskich stołach. Potrawa dawniej powszechna wśród górali szwajcarskich, jako sposób na wykorzystanie suchego sera zimą. Niewielkim nakładem środków, praktycznie w każdych warunkach można było przyrządzić danie smaczne i pożywne. Jada się je zazwyczaj w większym gronie bezpośrednio z garnka zanurzając w nim nabite na widelec pieczywo, ziemniaki lub wędliny. Zależnie od regionu istnieją różne przepisy dotyczące przypraw i dodatków.
W skład zestawu wchodzi: rondelek do fondue, emaliowany
6 widelczyków z drewnianymi uchwytami 6 łyżeczek z drewnianymi uchwytami 6 miseczek w kolorze zielonym
6 talerzy w kolorze zielonym
stojak wkładka do podtrzymywania widelczyków
palnik karuzela obrotowa Rechaud