Mięta pieprzowa
wpływa pozytywnie na układ oddechowy i odporność
Mięta pieprzowa często bywa mylona z miętą dziko rosnącą. Te odmiany można
odróżnić po smaku - mięta dzika ma smak szczypiący, a mięta pieprzowa -
chłodzący.
Jak spożywać miętę pieprzową ?
Mięta pieprzowa ma szerokie zastosowanie w kuchni.
Tradycyjny sposób przygotowania to: jedną łyżkę (ok. 2,5 g) zalać wrzątkiem (250
ml) i zostawić pod przykryciem do zaparzenia na 10-15 minut. Napar przecedzić.
Pij miętę tak jak lubisz z dodatkiem cytryny, miodu lub ulubionego słodzika.
Mięty można używać także jako dodatek do zimnych napojów, koktajli oraz do dań i
sałatek.
Składniki: liść mięty 100%
Masa netto: 100 g
Opakowanie zawiera około 40 porcji.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w
temperaturze pokojowej. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Kraj pochodzenia mięty: Polska
Kraj produkcji: Polska