Skrzyp polny
można spożywać w postaci naparu lub odwaru.
Przygotowując napar należy: 1 łyżkę (ok. 2 g) zalać wrzątkiem i zostawić
pod przykryciem do zaparzenia na 20 minut. Napar przecedzić i pić w 2–3 porcjach
w ciągu dnia.
Przygotowując odwar należy: 2 łyżki (ok. 4 g) ziela skrzypu zalać 2
szklankami (500 ml) wody i gotować przez 10–15 minut na małym ogniu. Odwar
przecedzić i pić w 2–3 porcjach w ciągu dnia.
Składniki: skrzyp polny 100%
Masa netto: 70 g
Opakowanie zawiera około 35 porcji naparu lub około 17 porcji odwaru.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w
temperaturze pokojowej. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Kraj pochodzenia skrzypu polny: Polska
Kraj produkcji: Polska