Olej z czarnuszki
uzyskiwany jest poprzez tłoczenie na zimno surowych nasion czarnuszki, dzięki
czemu wszelkie cenne wartości, jakimi charakteryzują się te nasiona, zawarte są
w oleju.
Olej ma wyrazisty korzenno – piekący smak oraz charakterystyczny aromat. Jego
wyjątkowe właściwości zdrowotne doceniali już starożytni Egipcjanie nazywając go
„ZŁOTEM FARAONÓW” a współcześnie właśnie ze względu na wyjątkowe
właściwości, produkty z czarnuszki coraz częściej są wykorzystywane w kuchni,
medycynie i kosmetyce.
Jak stosować olej z czarnuszki Dr Gaja ?
Olej z Czarnuszki Dr Gaja należy spożywać wyłącznie na zimno, nie jest
przeznaczony do smażenia.
Można dodawać go do zimnych potraw, sałatek i surówek, ziemniaków. Nadaje
potrawom intensywny, korzenny smak i aromat.
Objętość netto: 250 ml
Zalecane spożycie: Jedna łyżeczka (5 ml) dwa razy dziennie, podczas
posiłku.
Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu
niedostępnym dla dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni
słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Olej przechowywany w niskiej
temperaturze może stać się mętny - jest to proces naturalny.
Kraj pochodzenia czarnuszki: Indie
Kraj produkcji: Polska