Kiełki z wiesiołka to smaczny dodatek do różnego rodzaju dań, szczególnie na zimno. Kiełki można jeść samodzielnie, ale bardzo dobrze smakuą na kanapkach lub razem z twarożkiem. Kiełki charakteryzują się spężystą konsystencją, są lekko chrupkie. Idealnie komponują się różnego rodzaju warzywami. Kiełki wiesiołka to źródło mikro- i makroelementów, a także witaminy z grupy B.
Masa netto: 30g
STOSOWANIE:
Talerz wyłożyć watą lub gazą, wysypać na nią warstwę nasion, a następnie zalać letnią wodą tak, by wata lub gaza były mocno zwilżone. Postawić w ciepłym, zacienionym miejscu. Watę lub gazę podlewać wodą w razie potrzeby, by utrzymać stały poziom wilgoci. Gotowe do spożycia kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. Kiełki ścinać przez spożyciem.
SKŁAD:
Nasiona na kiełki wiesiołka 100%.