Suplement roślinny z polifenolami
W diecie ajurwedycznej ogromne znaczenie ma równowaga sześciu smaków. Zioła dostarczają nam smaku cierpkiego i gorzkiego i pomagają utrzymać równowagę doshas.
- Rozkłada głęboko osadzoną kaphę i wspiera eliminację toksyn
- Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie tarczycy i układu limfatycznego
Kanchanar Guggulu jest tradycyjną formułą ajurwedyjską używaną do głębokich zaburzeń równowagi kapha. Kanchanar jest bardzo cierpkim ziołem, które pomaga przeciwdziałać nadmiarowi zatrzymującej się wody. Kompozycja z triphala, trikatu i guggulu staje się silnym środkiem detoksykującym, który usuwa nadmiar kapha z tkanek.
W Indiach, Kanchanar Guggulu jest powszechnie stosowany w celu wspierania zdrowej funkcji układu tarczycy i układu limfatycznego. Pomaga także profilaktycznie przeciw gromadzeniu się kapha poprzez powstające zapalenia przewodu pokarmowego.
Zalecane dawkowanie:
2 kapsułki 0,64 g (0,54 g proszku ziołowego z zawartością netto) dwa razy dziennie. Dzienne spożycie odpowiada 2,16 g ziela w proszku. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.
Składniki: Guggulu * (Commiphora mukul) 50%, imbir * (Zingiber officinale), Pippali * (Piper longum), Haritaki * (Terminalia chebula), pieprz czarny * (Piper nigrum), Bibithaki * (Terminalia bellerica), Amalaki * ( Emblica officinalis), Guduchi * (Tinospora cordifolia), kapsułki z roślinnej celulozy **.
* z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego,
** hydroksypropylometyloceluloza