Suplement Diety
Linia suplementów Whole Food firmy Fushi została opracowana, aby poprawiać biodostępność i wchłanianie składników odżywczych. Natura stworzyła pokarmy bogate w witaminy, minerały i inne cenne substancje odżywcze, które działają synergicznie. Połączenie substancji odżywczych i naturalnych pokarmów w proszku sprawia, że są one lepiej wchłaniane przez organizm, bez konieczności przyjmowania wysokich dawek.
Witamina A jest rozpuszczalna w tłuszczach i występuje jedynie w produktach pochodzenia zwierzęcego. Jest ona magazynowana przez organizm, zatem można ją łatwo przedawkować. Dlatego stworzyliśmy suplement zawierający beta-karoten. Jest to inaczej prowitamina A, którą organizm sam przekształca w aktywną formę w razie konieczności.
Dodatkowo wykazuje ona działanie antyoksydacyjne. Połączenie beta-karotenu i naturalnej marchewki oraz jarmużu w proszku sprawia, że preparat wykazuje silne działanie antyoksydacyjne i pomaga neutralizować wolne rodniki. Witamina A spełnia wiele funkcji w organizmie m.in. pomaga wzmacniać odporność. Marchewki to doskonałe źródło beta-karotenu, który poprawia wzrok.
Witamina A jest niezbędna dla prawidłowego widzenia, zwłaszcza w przyciemnionym świetle lub ciemności. Ponadto przyczynia się ona do prawidłowego podziału komórek i komunikacji międzykomórkowej. Pomaga zapobiegać chorobom oraz korzystnie wpływa na wzrost i rozwój organizmu.
Marchewki i jarmuż zawierają również wiele innych cennych substancji odżywczych, antyoksydantów, substancji pochodzenia roślinnego i błonnika, które zapewniają zdrowie i dobre samopoczucie. Jarmuż zawiera dużo chlorofilu, który oczyszcza i zapewnia alkaliczny odczyn pH.
Właściwości witaminy A: • chroni komórki organizmu przed uszkodzeniami tlenowymi • wzmacnia odporność • zapewnia prawidłowe widzenie, zwłaszcza w przyciemnionym świetle • kontroluje podział komórek i ich rozwój • wspomaga pracę układu rozrodczego
Sposób użycia:spożywać 1kapsułę raz dziennie. Nie przekraczać maksymalnej ilości 1 porcji (1 kapsułek)dziennie.
Składniki:sproszkowany korzeń marchwi(Daucuscarota), naturalny beta-kaoten (maltodekstryna, sacharoza, skrobia, beta-karoten, substancja zagęszczająca – guma akacjowa), hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki), sproszkowane liście jarmużu (Brassicaoleraceavar. Sabellica).
Składnik aktywny
1 kapsułka
beta karoten
(w przeliczeniu na witaminę A)
1 500 µg
(751 µg ekwiwalentu retinolu = 94%RWS)
sproszkowane liście jarmużu
75 mg
sproszkowany korzeń marchwi
200 mg
RWS – Referencyjna Wartość Spożycia