- Czysta i naturalna
- Łatwe do przyrządzenia
Fasola mung ma niską zawartość tłuszczu, jest bogata w błonnik i białko. Posiada zdolność usuwania toksyn z organizmu i poprawia pracę wątroby.
Żółte warzywa strączkowe (Element Ziemi) – oddziałują na śledzionę, trzustkę i żołądek
Bardzo pożywna o wyraźnym smaku orzechowym. Idealne do zup i zapiekanek.
Właściwości:- zawiera duże ilości łatwoprzyswajalnego białka, a jej kiełki są lepiej trawione przez organizm ludzki, niż inne odmiany fasoli.
- źródło witaminy A, B, C i E oraz sole mineralne.
- posiada właściwości obniżające poziom tzw. „złego cholesterolu”,
- zawiera też duże ilości antyutleniaczy
KTC rozpoczął w 1972 roku od sklepu spożywczego w sercu Anglii. Od skromnych początków mamy zawsze szczycił się dostarczaniem najlepszych produktów spożywczych, które pomogą Ci stworzyć oryginalne dania kuchni azjatyckiej, gdziekolwiek jesteś na świecie. Dzisiaj jesteśmy dumni, że nasze produkty są powszechnie uważane za naprawdę istotnych składników.
Smak: W smaku fasola mung jest bardzo podobna do fasoli adzuki. Kolor: Może mieć kolor żółty, zielony lub czerwony.
Sposób przygotowania: Moczyć w wodzie przez co najmniej 12 godzin, dokładnie spłukać i osuszyć. Przykryć czystą wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 30 - 40 minut lub do miękkości.
Uwaga: Nie jeść na surowo.
Po otwarciu przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, w szczelnym pojemniku. Zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia.
Odpowiednia dla wegetarian