KOCIOŁEK ŻELIWNY EMALIOWANY GARNEK MYŚLIWSKI 8L NA PRAŻONE Kociołki są bardzo dobrej jakości (odlew żeliwny) Idealny na rodzinne spotkania w letnie wieczory, na imprezy pracownicze jako odmiana dla potraw z grilla. Z tradycji węgierskiej kuchni zaczerpnęliśmy potrawy, które przyrządza się w kociołku żeliwnym lub inaczej kociołku węgierskim bezpośrednio na ognisku... Do Europy kociołki żeliwne przywieźli koczownicy madziarscy, którzy przywędrowali na ten kontynent około 1200 lat temu. Popularne potrawy to bogracz, czyli zupa gulaszowa lub pieczonki albo inaczej mówiąc prażonki. Także warto spróbować żeberka w kapuście, golonkę w piwie lub leczo albo gulasz grzybowy. Garnek posiada odkręcane nóżki co ułatwia stosowanie go także na różnego typu piecach i palnikach. Kociołek nagrzewa się równomiernie i długo oddaje ciepło, jest łatwy i prosty w montażu.