Kuchenka elektryczna z płytą ceramiczną, na podczerwień, 2 pola grzejne po 1200W, produkt firmy SAPIR. Innowacyjna technologia podczerwieni jest bardzo szybka - zaledwie 30 sekund fazy wrzenia, ogrzewanie promiennikiem podczerwieni stosowane jest w szybko grzejnych polach. Ciepło promieniowania również jest przenoszone bezpośrednio do naczynia bez strat promieniowania. Kuchenka jest funkcjonalna i kompaktowa, więc można jej używać w każdym miejscu. Każda grzałka posiada osobny termostat i lampkę kontrolną. Temperaturę płytki można ustawić przy pomocy termostatu aż do 500 °C. Wbudowany termostat reguluje temperaturę płytki w krótkich odstępach czasu wyłączając się na krótki okres i wtaczając się.
Płytka automatyczna ma następujące zalety w porównaniu z konwencjonalnymi płytkami do gotowania. Podgrzewa się pobierając maksimum energii i utrzymuje odpowiednią temperaturę przy minimalnym zużyciu, bez konieczności ponownego nastawiania oraz zapobiega przegrzaniu się płytki.
Cechy:
Obudowa ceramiczna ze szkła hartowanego w kolorze czarnym.
Innowacyjna technologia podczerwieni.
Płyta grzejna szklana z powłoką ceramiczną oraz polami grzejnymi na podczerwień (IR)
Moc 2 x 1200W
Ultra szybki czas nagrzewania (technologia ogrzewania podczerwienią IR)
Kontrola z użyciem termostatu
Zabezpieczenie przed przegrzaniem
Kontrolka optyczna zasilania osobna dla każdego pola
Antypoślizgowe nóżki
Łatwa w użytkowaniu i czyszczeniu (całkowicie szklana, gładka obudowa)
Średnica grzałek: 2 x Ø185mm
Wymiary: 37cm x 24cm x 4cm (6cm z nożkami) (DxSxW)
Zasilanie 220-240V AC, 50Hz, 2400W
Kolor czarny
Ceramiczna płyta grzejna jest wygodnym, prostym w obsłudze i nowoczesnym urządzeniem. Wykonana jest z odpornego na obciążenia materiału ceramicznego. Ma całkowicie płaską i gładką powierzchnię, dzięki czemu łatwo utrzymać ją w czystości. Płyty ceramiczne charakteryzują się doskonałą zdolnością przewodzenia ciepła. Na płycie wyodrębnione są pola (strefy) grzejne. Powierzchnia wokół nich pozostaje chłodna - nie ma niebezpieczeństwa oparzenia.