NADZIEWARKA RĘCZNA DO KIEŁBAS o wielkości wsadu mięsnego 5.5kg jest idealnym urządzeniem do napełniania farszem osłonek przy wyrobie wędlin, przeznaczonym dla gospodarstw domowych oraz małych masarni lub sklepów mięsnych.
Jest to tzw. nadziewarka pionowa mocowana do blatu stołu specjalnym uchwytem.
Nadziewarki umożliwiają produkcję szerokiego asortymentu kiełbas, od kabanosów i parówek do klasycznych kiełbas oraz salami w zależności od wielkości lejka użytego do napełniania.
Na wyposażeniu znajdują się 6 lejków o średnicach 14/18/21/25/29/35mm.
Korpus wykonany ze stali nierdzewnej, ślimak stalowy, korba żeliwna, lejki z tworzywa. Nadziewarka jest duża i solidna, skierowana raczej do wyrobu większych ilości kiełbas.
Posiada wygodne i stabilne mocowanie do blatu za pomocą zacisku śrubowego.
Wymiary:
- wysokość całkowita 48 cm
- wysokość cylindra 40,5 cm.
- średnica cylindra 14 cm.
- wysokość cylindra 40 cm.
- wkład ok. 5,5 kg
Elementy:
- cylinder stal nierdzewna
- tłok metalowy pokryty silikonem, idealnie szczelny (2 szt)
- Statyw metalowy
- korba
- 6 lejków o średnicy: 14/18/21/25/29/35 mm
- uchwyt mocujący do blatu
W przypadku braku nadziewarki firmy OSCAR COOK oferujemy _identyczne_ nadziewarki firm ROSSNER, EDEL HOFF, HOFFNER, EDENBERG