PATELNIA ŻELIWNA Ø26cm.
Żeliwo z którego jest wykonane naczynie jest grube i ciężkie (2200g) aby odpowiednio skumulować i utrzymać wysoką temperaturę.
Czarna powierzchnia została uzyskana dzięki unikatowemu procesowi wypalania żeliwa w oleju roślinnym w bardzo wysokiej temperaturze.
Powierzchnia została dodatkowo oksydowana co zmniejsza podatność na rdzewienie.
Dno gładkie. Wykonana z jednego odlewu.
Wyrób pasuje również do wszystkich rodzajów kuchni i kuchenek indukcyjnych .
Ø26cm x 4cm
Zasady użytkowania:
Myć tylko ręcznie (nie myć w zmywarce)
Przed użyciem spłukać i wysuszyć.
Po użyciu umyć używając szczotki.
Po osuszeniu natłuścić olejem roślinnym.
Nie przyrządzać potraw o odczynie kwaśnym.
Nie przechowywać żywności.
Naczynie nie jest nierdzewne - oksydowanie zmniejsza podatność na rdzę, ale jej nie zapobiega.