Kawa ziarnista MOAK BLUES przeznaczona jest dla smakoszy, dla których ważna jest równowaga smaków. Mieszanka arabiki i robusty w proporcjach 60/40% nadaje naparowi intensywny smak o średniej kwasowości.
Mieszanka ziaren stosowana do produkcji kawy MOAK BLUES zbierana jest z upraw w ośmiu krajach, będących podstawą regionów kawowych: Afryki, Azji, Ameryki Południowej i Środkowej. Tak zróżnicowany zbiór pozwolił na stworzenie zbalansowanej mieszanki o wyrazistym czekoladowo-orzechowym smaku, który dzięki powolnemu procesowi palenia, dodatkowo podkreślono aromatem świeżo upieczonego chleba oraz delikatnymi nutkami świeżych owoców.
Chcąc wydobyć z kawy MOAK BLUES najlepszy smak i aromat, należy na 30 ml filiżankę wsypać 7,5 grama kawy mielonej. Parzyć ją przez 25 sekund w temperaturze 88 - 93°C.
Kawę ziarnistą MOAK BLUES można z powodzeniem przygotowywać w ekspresie do kawy, a także zaparzać bezpośrednio w filiżance, po turecku lub po francusku.
Aby kawa nie straciła swoich właściwości, jej ziarna należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.