Baron Romero od J. Garcia Carrion
Firma Garcia Carrion powstała w 1890 roku, kiedy to jej założyciel, José García-Carrión, zbudował pierwszą winnicę. Na przestrzeni lat, firm rozwijała się w bardzo szybkim tempie, zajmując się nie tylko produkcją win, ale także innego typu napojów, które stały się rozpoznawalne na całym świecie. Mimo wszystko, to jednak niezwykle szeroki wybór win tworzonych przez rodzinę Garcia Carrion, w tym wina Baron Romero, w dużej mierze sprawiają, iż jest ona tak bardzo ceniona przez konsumentów.
Baron Romero z regionu Kastylia –La Mancha
Stołowe wino Baron Romero wywodzi się z regionu doskonale znanego wszystkim miłośnikom hiszpańskiego wina. Kastylia-La Mancha może nam się kojarzyć przede wszystkim z książkowym Don Kichotem, ale region ten słynie również z tego, że jest największy na świecie, jeśli chodzi o terytorium pod uprawę winogron do produkcji win. Świetnej jakości wina tworzone właśnie w tym regionie, takie jak Baron Romero, towarzyszą Hiszpanom podczas codziennych posiłków, ale są także chętnie kupowane przez obcokrajowców.
Baron Romero – wyjątkowy smak z najlepszych szczepów
Baron Romero to doskonale zbalansowane wino stołowe, które jest doceniane przez miłośników tego trunku. Konsumenci mogą delektować się zarówno jego czerwoną, jak i białą wersją. Każda z nich wyróżnia się niepowtarzalnym smakiem, który zawdzięcza między innymi szczepom winogron użytych do ich produkcji.
Czerwone wino Baron Romero tworzy się ze szczepu Tempranillo. Posiada ono świetnie zrównoważoną słodycz oraz dobrze wyczuwalny smak dojrzałych jagód. Wino to charakteryzuje się też delikatnym, wiśniowym kolorem.
Białe wino Baron Romero jest natomiast produkowane ze szczepu Airen. Ma ono jasno słomkowy kolor oraz zbalansowany, świeży smak. Jest to bardzo delikatne wino, którego aromat przywodzi na myśl dojrzałe owoce oraz białe kwiaty.
Wina Baron Romero doskonale komponują się przede wszystkim z przystawkami oraz lekkimi posiłkami.